KarlJohan_Johan

2009

Tillsätter en extern VD

Karl-Johan blir chef för Julakoncernen, sedan han har varit vice VD under de senaste 18 åren och driftansvarig sedan år 2000.

Han berättar:

Det var mycket högt tempo med expansion, etableringsresor, inköpsresor och byggnationer med mera med en liten organisation. Vi var på spåret men samtidigt hade vi kraftig växtvärk. Vi hade hamnat i topp på listan över Sveriges superföretag i sju-åtta år. Jag kände att någon annan kunde få vara med och dra lasset och tillföra lite nya idéer.

En extern VD anställs därför i Jula AB. Det blir Johan Åberg, som tidigare var VD för Bauhaus i Sverige, som får uppdraget.

Karl-Johan fortsätter:

Det känns otroligt bra att kunna välkomna Johan Åberg till företaget. Valet av Johan Åberg med hans gedigna bakgrund som ledare i företag med starkt kundfokus och hans passion för detaljhandel känns väldigt bra. Vi har en fantastisk personal och en väl fungerande logistik med vårt nya centrallager. Vi håller på att trimma in vårt nya affärssystem och med det nya huvudkontoret på plats så ser framtiden onekligen ljus ut. Efter att ha varit med i och levt med företaget i 30 år så kommer jag även fortsättningsvis att vara aktiv och jag ser fram emot att tillsammans med Johan leda Jula vidare in i framtiden.

Lars-Göran hade sedan några år tillbaka trappat ned sitt engagemang i företaget, på grund av engagemang i andra projekt i kombination med sviktande hälsa.

Johan.jpg