Gjutaren

2002

Fastighetsaffärer

Karl-Johan berättar om några av de fastighetsaffärer som han har gjort tillsammans med fastighetsbolaget G&K Blanks Fastigheter AB under åren.

Gjutaren 2002

Vi köpte den mindre lagerfastigheten Gjutaren vid E20 av ett transportbolag. Ett kontor på området renoverades och dit flyttade Jula kundtjänst som huserade där under några år. Jag byggde till två etapper på baksidan med större lager, med hjälp av min vän som äger företaget Borga i Skara. Detta var en av väldigt många lagerenheter som vi hade på den tiden i Skara. Detta låg grund till att vi efter ett par år byggde första etappen av det nya stora centrallagret på den angränsande tomten.

Tornby, Linköping 2003

Denna före detta ABB-servicefastighet har det bäst skyltläget vid E4. Det var mycket svårt att få hyra i området på den tiden, så jag såg möjligheter i fastigheten och köpte och byggde om den till ett tvåvånings handelslokal.

Gävle 2007

Vi letade länge handelsläge i Gävle, och jag såg tidigt möjligheten i detta framtidsläge vid E4. Jag köpte och byggde detta handelshus samt köpte även ytterligare en granntomt med bästa läge. Nu är det ett etablerat och hett handelsområde.

Jung 2013

När Cylinda la ner tillverkningen i Jung tog jag kontakt med min vän Svante från Vara. Jag såg möjligheterna i denna stora fina fastighet med bra läge som logistikcenter samt möjligt reservlager för Jula. Jag tänkte att han nog hade ungefär samma idé, så vi köpte den ihop som ett spännande gemensamt projekt. Idag finns bland annat Kellfris centrallager i fastigheten.

Karlskrona 2013

Hela familjen var med när vår son Christian skulle börja på högskolan i Karlskrona. Vi hade kollat hyresläge där tidigare och när vi satt på McDonalds så såg jag det fina handelsläget framför mig vid E22, som jag sedan köpte, rev och byggde de nuvarande handelshusen.

Nyköping 2016

Jag ville få till ett bra läge på samma sida som Ica och Coop vid E4 som vi kollat på länge. Vi hörde oss för om Coopfastigheten, och de kunde då tänka sig att sälja denna tomt som vi då köpte och byggde handelshuset på ett fantastiskt skyltläge vid E4 för Jula. Ett riktigt Jula-läge!

Tornby LinköpingGävleJungKarlskronaNyköping.