Spadtag_Marjarp_5.jpg

2023

Första spadtaget tas för utbyggnaden av Marjarp

Det första spadtaget tas för jätteterminalen på Marjarp i Falköping vilket markerar startskottet för Jula Logistics investering som totalt omfattar cirka en halv miljard SEK.

− Det vi nu satsar på grön logistik gör Skaraborg och Falköping till ett av Sveriges viktigaste logistiknav, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdings ägare.

Den terminal som börjar byggas i Falköping kommer att bli 87 000 kvadratmeter stor, vilket motsvarar cirka 17 fotbollsplaner.

− Här bygger vi en terminalanläggning med tågspår fram till porten. Det innebär att vi får in gods via järnväg som vi sedan enkelt, effektivt och snabbt kan hantera och föra vidare ut i världen. Satsningen kommer även att addera fler tågpendlar så småningom, säger Lennart Karlsson, VD Jula Logistics.

Den satsning som Jula Logistics gör är resultatet av bra samverkan med Falköpings kommun.

− Falköpings kommuns engagemang och vision om att skapa infrastruktur och hållbara tåglösningar har pågått under många år. Utan det arbetet, och Julas volymer, hade detta inte blivit vad det nu är. Falköpings kommun har haft en långsiktig strategi för Marjarpsområdet vilket skapat förutsättningar för oss att utveckla verksamheten, säger Lennart.

Spadtag_Marjarp_3.jpgSpadtag_Marjarp_2.jpgSpadtag_Marjarp_1.jpg