Julaplanet

2006

Julaplanet införskaffas

Idén att köpa Julaplanet kom från Lars-Göran Blank, Julas grundare. Fler andra företag i regionen som t.ex. Kinnarps, Benders och Dafgårds hade egna flygplan. Det fanns nog många som tyckte att idén med ett eget flygplan var lite galen, men det har under åren visat sig vara en mycket lyckad idé.

Planet som är en Beachcraft King Air 200 har två turbopropmotorer, som kan beskrivas som två jetmotorer med propeller. Marschfarten ligger runt 500 km/h och planet flyger oftast runt 7-8000 meter över marken.

Planet står på Lidköpings flygplats, 20 minuters bilfärd från huvudkontoret i Skara. Flygplanet har under åren varit en viktig del i Julas expansion och utveckling.

Karl-Johan säger:

Utan Julaplanet hade Jula inte kunnat expandera så snabbt som vi gjort. Planet har gjort att vi snabbt kunnat besöka nya intressanta handelslägen i både Sverige, Norge och Polen. Vi har sparat tid genom att inte behöva sitta i bilen i flera timmar. Dessutom hämtar vi alla nyanställda varuhusmedarbetare med planet för introduktion på huvudkontoret i Skara. Planet har verkligen varit till stor hjälp i vårt arbete.

Julaplanet_logga