Karl-Johan

1983

Mer tid till familjeföretaget

Lars-Göran och Irenes son Karl-Johan var tidigt inblandad i företaget, och arbetade på både helger och lov. Bland annat packade han postorderpaket i ladugården och jobbade som svetsare, svarvare och produktfotograf på gården Jultorp.

Karl-Johan avslutade sina studier på den tekniska utbildningen på Katedralskolan i Skara och i samband med det ägnades mer och mer tid åt familjeföretaget. Karl-Johan såg stora möjligheter med verksamheten och tog tidigt ansvar för en stor del av företaget, bland annat katalogproduktion, marknadsföring, prissättning och mycket annat. Tillsammans med Lars-Göran var han också involverad i stor del av inköpen.

Karl-Johan berättar:

Min farfar Göran Blank var försäljningschef och handlare på Törlings i Hjo, och var en stor profil. Det var mycket kul att hälsa på honom på jobbet. Kontoret låg ihop med deras byggvarubutik, som även hade verktyg m.m. när jag var liten. Kanske var det därför jag sedan ville prya på järnaffären Byggaxel i Skarahus när jag gick i högstadier. Det var spännande och full fart.