Lennart Karlsson

1989

Lennart Karlsson

Lennart är numera VD för logistikbolaget Jula Logistics AB. Nedan berättar han om sin tid på Jula.

Jag började på Jula 1989 och sökte mig dit av en slump när jag flyttade till Skara samma år. Jag ringde runt till flera olika företag och fick några erbjudanden men fastnade för Jula.

Det finns flera orsaker till att jag stannat kvar på Jula, men framförallt är det att man har haft möjligheten att prova ganska många olika arbetsuppgifter under alla dessa år. Variationen av uppgifter har varit väldigt stimulerande. Jag har varit lagerarbetare, butikssäljare (i början var vi schemalagda för helgjobb i Julahuset i Skara), postorderansvarig, centrallagerchef, inköpare, produktchef, inköpschef och logistikchef.

Det mest spännande som jag varit med om här på Jula är uppbyggnaden av centrallagret till vad det är idag och då speciellt första gången 2005, då vi även flyttade hela gamla centrallagret. Vi skulle under fyra dagar flytta 20 000 pall, förändra hela layouten med många nya IT-lösningar. Det var tvunget att vara klart för på måndag skulle verksamheten fungera som vanligt igen.

En annan rolig tillbakablick är också i början av 1990-talet då vårt lager bestod av en hel del containrar och tält med lagerplats för ganska mycket produkter. På vintern var det inte ovanligt att dagen började med att man fick tina upp låsen för och komma in i containern och sen ”plocka” bland annat domkrafter från Italien som vägde över 100 kg. Som tur är har logistiken utvecklats sedan dess.