Peter Billman

1989

Peter Billman

Peter, som idag arbetar som Deputy Warehouse Manager, berättar om sin tid här på Jula.

Jag började 1989 på Jula. Jag hade jobb innan, men låg i lumpen i Karlsborg och ville inte vara kvar på mitt gamla jobb. Så jag sökte nytt den sista tiden i lumpen. Bland annat så sökte jag tjänst som lagermedarbetare och fick napp på Jula. Det var Irene Blank som jag träffade först på Jula. Det blev klart samma dag, jag fick komma och börja direkt efter muck.

Sedan har jag blivit kvar. Vi var inte många på lagret på den tiden. Vi var väl 7-8 stycken, ett gott gäng. Man får säga att det har utvecklats en del sedan dess. På den tiden låg lagret där Jysk är idag i Skara. Dessutom hade vi cirka 20 containrar och lite tält och annat för att få plats med alla produkter. Det skulle funka även när det var 20 minusgrader. Det var ofta som vi fick värma upp låsen med gasol för att komma in i containrarna.

I början när vi öppnade det första varuhuset på Drottninggatan i Stockholm. Då gick det inga lastbilar utan vi skickade postburar istället. Det är skillnad mot idag när det går 24-metare (lastbilar) nästan dagligen. Första Kina-leveranserna kom till lagret i Skara helt osorterade. Vi fick då plocka ur allt och sedan sortera det på marken.

När jag började så jobbade jag var fjärde helg i varuhuset. Jag kommer ihåg första helgen, när jag och den då tämligen nyanställde Urban Andersson och Lennart Karlsson var i stort sett ensamma i varuhuset. Man fick lära sig jobbet fort. Det finns många roliga episoder under åren. Bland annat skulle Lars-Göran vid ett tillfälle utbilda personalen till optiker när vi skulle börja sälja glasögon.

En tidig storsäljare var en kompressor med artikelnummer 12020 (femsiffrigt på den tiden), det kommer alla ihåg som var med på den tiden.