Stefan Wedebrand

1997

Stefan Wedebrand

Stefan, som arbetar som kreditchef, delar med sig av några minnen under sin tid på Jula.

Jag började på Jula i april 1997. Efter avslutade högskolestudier till ekonom fanns inte många jobb att välja på i Skaraborg efter 1990-talskrisen. Blev därför glatt överraskad när dåvarande personalchef Per-Erik Frost ringde och undrade om jag ville ta ett vikariat för dåvarande löneadministratör. Därifrån började sedan en intressant resa inom Jula som fortfarande pågår med nya utmaningar i stort sett hela tiden. Just nu är det fullt fokus på att kunna lansera Wästgöta Finans.

Största orsaken till att jag stannat kvar här på Jula är att det är ett företag som ständigt är under utveckling och är på väg. Dessutom har jag personligen fått utmaningar att genomföra inom väldigt olika områden. Samtidigt är det en trygg arbetsplats med bra arbetskamrater.

Genom åren har det varit en hel del milstolpar för företaget som jag har varit med om. Nämnas i detta sammanhang kan: inflyttning i nya centrallagret, huvudkontorets flytt till centrallagret, öppning i Norge och öppning i Polen.

Förutom mitt arbete inom Jula så har jag under de flesta åren arbetat med Lars-Göran Blank och hans privata affärer. Otroligt lärorikt och givande på många plan. Vi byggde upp ett stort fastighetsbestånd inom Skara kommun med hyresfastigheter blandat med affärslokaler. Till detta kom restaurangverksamhet och drift av bowlinghall. Vitt och brett, men det är inget som skrämmer en entreprenör som Lars-Göran Blank.

Att vara med och genomföra bygget av Julahotellet blev en stor utmaning för mig. Det hela startade 2005 Lars-Göran var ute efter läget där ett gammalt motell stod. Lars-Göran hade alla möjliga planer för fastigheten, det var allt från studentboende, äldreboende till gigantisk bensinstation innan det beslutades att det skulle bli hotell. Sedan var det många turer innan det hotell som finns idag såg dagens ljus.

Jag var projektledare samt den som representerade beställaren på byggmöten samtidigt som vi handlade upp inredning och anställde personal. Ett krav från Lars-Göran var att han skulle ha tillgång till en svit 24 timmar om dygnet. Hotellet hade inte mindre än tre stycken sviter, vilket är ovanligt. Hotellet öppnade den 2 juli 2007, och 2012 lämnade jag Lars-Görans privata affärer som då hunnit bli en betydande verksamhet med flera olika bolag.