Veronica L

2008

Veronica Langbråten

I mars 2008 började Veronica arbeta på Jula Norge. Hon var nummer två som anställdes på huvudkontoret, efter VD:n, och började innan Jula hade öppnat några varuhus i Norge. Läs om hennes berättelse nedan.

Jag började på Jula för att mitt förra jobb låg långt hemifrån och jag ville hitta något på närmare håll. Jobbet på Jula verkade väldigt intressant, med ett nystartat företag (i Norge) och många utvecklingsmöjligheter.

Min titel när jag började var ”regnskapsmedarbeider” (ekonomimedarbetare), men det var ingen som riktigt visste vad jag skulle göra. I början gjorde jag ”allt”. Det var ju bara Per och jag. Och Per var i Skara på huvudkontoret i stort sett från måndag till torsdag varje vecka. Nu är jag löneansvarig för hela Jula Norge och trivs väldigt bra med det. Det bästa med att jobba på Jula är helt klart miljön med bra kollegor och möjligheterna till utveckling.

I början hade vi ingen byrå som skötte korrekturläsningen när katalogen översattes från svenska till norska. Så då fick Per och jag korrekturläsa hela katalogen själva. Allt skulle förstås ske väldigt snabbt. Så det hela slutade med att vi fick hyra in min man som ”konsult” för att hjälpa till så att vi skulle kunna hålla deadline. Det blev sena kvällar på kontoret för att hinna klart. Men jag har bara fina och roliga minnen från den tiden.

En tradition när Jula öppnar nya butiker i Sverige är att det ska serveras smörgåstårta. Det är inget som är särskilt vanligt här i Norge, men det var ett önskemål att även Jula Norge skulle fortsätta med den traditionen. Så när Jula Norge skulle öppna sin första butik i Trondheim (Lade) blev det min uppgift att hitta någon som kunde leverera smörgåstårta. Men det fanns ingen i närheten som ville göra det. Till slut hittade jag en svensk leverantör som kunde leverera över gränsen. Det gick ju bra i Trondheim som ligger så nära gränsen. Men när nästa varuhus skulle öppnas i Haugesund blev det genast lite värre. Det löste sig till slut där också, men då var det för att de hade en svensk anställd i bageriet som kunna ta sig an uppgiften. Hittills är det inget varuhus som ännu inte har haft smörgåstårta vid invigningen.